Kidsty Pike
29 juli 2025 - Shap, Verenigd Koninkrijk
‘Ik heb het gehaald’, denk ik als we het dorpje Shap inlopen. De etappe over Kidsty Pike, het hoogste punt van de C2C, en maar liefst 25 km lopen. Een hele pittige etappe…
Daarom al om 8 uur aan het ontbijt om op tijd te vertrekken. Het is bewolkt, wel droog. Bij regen zouden we plan B in werking stellen, maar nu wagen we het erop. Volgens de barman gaat het ons lukken.
Om bij Kidsty Pike te komen, klimmen we uiteraard omhoog. We hebben eerst nog goed zicht op het dal en passeren Angle Tarn, een prachtig meertje.
Kidsty Pike verdwijnt inmiddels in de wolk en we klimmen daardoor in de mist. Na 3 uur lopen, bereiken we de top op 870 meter. Omdat er geen enkel uitzicht meer is en we dit hoogtepunt toch willen markeren maken we een selfie😅.
Door de mist zijn er weinig oriëntatie mogelijkheden, gelukkig hebben we JW met een GPS die de weg wijst. Via een breed graspad dalen af. Af en toe doemen andere C2C’ster op… net als wij on the way!
Steenmannetjes markeren de heuveltoppen High Raise en Low Raise op de track naar beneden. Tijd voor koffie!
De mist trekt op en we kunnen nu goed zien dat we over één van de laatste uitlopers van het Lakedistrict afdalen.
Na nog heel wat meters naar beneden komen we in een vlak landschap. Het einde van het Lakedistrict komt daarmee in zicht. Wat ons betreft een fantastisch gebied. Als je wisselvallig weer kunt verduren: ga er dan vooral heen en geniet!
Na de afdaling nog 8 km doorbijten tot Shap. Het zijn de laatste loodjes door vele weilanden met schapen. Ik voel nog eens aan het steentje uit de Ierse zee in mijn zak. Bij de Noordzee zijn we nog lang niet, maar deze uitdaging kunnen we afstrepen!
Caroline:29 juli 2025Toppers!
Bep:30 juli 2025Dank je Janine dat je na zo'n inspannende dag nog een reisverslag hebt geschreven .
Edwin:30 juli 2025Dat zijn serieuze afstanden. Geniet van het avontuur.
Jolanda:30 juli 2025Knap gedaan zeg! Je kan trots zijn op jezelf. En hopelijk vandaag een minder inspannende tocht.
Annelies:30 juli 2025Wat een bikkels zijn jullie!